Ismeretterjesztő-sorozat

2023.04.06. 07:00

Fülbemászó - új sorozat a szimfonikusok csatornáján

Jellegzetes hangszerek és zenészek mutatkoznak be az Alba Regia Szimfonikus Zenekar videócsatornáján.

Bokros Judit - FMH

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

A kortárs művészeti vezetőnek, Dobri Dánielnek az Aranybulla Emlékév tiszteletére írott fanfárjával indult el 2022 utolsó napján az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új Youtube csatornája, az Alba Regia Symphony Orchestra Offical (https://www.youtube.com/@albaregiasymphonyorchestra4746) oldal, amely április 6-án csütörtöktől új ismeretterjesztő-sorozattal jelentkezik online. A Fülbemászó című sorozatban a szimfonikus zenekarok jellemző hangszerei mutatkoznak be kéthetente az ARSO muzsikusainak segítségével - közölte a zenekar.

A nézők a laza stílusú, de informatív videókból megtudhatják például, hány darabra szedhető szét egy harsona, vagy hogy hangolható-e a timpani. Ám nem csak a hangszerek működéséről lehet sokat megtudni, hanem magukat a zenészeket is megismerhetjük az egyes részekből. Akik ráadásul abban is tanácsot adnak, hogy mikor érdemes elkezdeni az adott hangszeren tanulni vagy mennyit kell gyakorolni, hogy valaki profi zenész legyen.
 

A Fülbemászó első epizódja április 6-án 18 órakor kezdődik. Első alkalommal a kürtösök, vagyis Kovács Gergő szólamvezető és Balogh Bottyán mutatkoznak be hangszereikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában