Kicsiknek és nagyoknak

2023.04.10. 19:00

Báránybundázás és tojáskeresés – játékos és kreatív programokkal várta az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete (galéria)

Lelkesen keresgélő és türelmesen, precízen alkotó gyermekek vették birtokba húsvéthétfőn a Rác utcai Kézművesek Házát. A húsvéti programra idén is szívesen kilátogattak a családok.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tavaszváró családi programra várta az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete húsvéthétfőn. A Kézművesek Házának belső tereiben a kreatív foglalkozásoké volt a főszerep. A kifújt tojások ideje a húsvét beköszöntével ismét elérkezett: ezúttal a tojások patchwork technikával kaptak egyedi díszítést. Az elkészült alkotások a tojásfák tökéletes díszeivé váltak.

A szomszédos asztalon mindeközben egy egészen különleges eljárás, úgynevezett báránybundásítás zajlott. A bárány formájú, lyukakkal ellátott fa alapba a hímzés technikáját alapul véve gyapjúfonalat vezethettek a gyerekek, mely a munka végeztével csinos bundát adott a húsvéti kisbárányoknak. Természetesen a nyuszik sem maradtak ki a játékból. Ez esetben a természetes anyagok, a termések felhasználása dominált, mindenki kedve szerint alkothatta meg az ő saját, természet ihlette tapsifülesét.

Mindeközben a Kézművesek Háza udvarán csillogó szempárok kutattak a bokrok mélyén, az ablakpárkányok szegletében és a kerítések tövében. Az elrejtett húsvéti tojásokat igyekeztek minél gyorsabban felkutatni, ugyanis akik a tojáskereső versenyen a legtöbb hímes tojást begyűjtötték, ajándékcsomagban részesültek. Mindezek mellett a napsütéses időt kihasználva kültéri népi játékokkal, falovakkal, csigákkal, célba dobással várták a játékos kedvű gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában