Civil Díj 2023

2023.04.04. 17:00

A legjobbak között a pusztaszabolcsi alapítvány – most önök is szavazhatnak

A Civil Díj 2023 pályázat legjobb helyi kezdeményezés kategóriájának döntőjébe került a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány. A nyertes kilétéről közönségszavazás dönt.

Héjj Vivien

A pusztaszabolcsi helytörténeti gyűjtemény létrehozása is az alapítvány nevéhez köthető - képünkön Czöndör Mihályné és Bartókné Piller Magdolna

Fotó: Héjj Vivien

A Civil Díjat a NIOK Alapítvány azzal a céllal hozta létre, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, összefogást generáltak, változást indítottak el, különösen innovatívak, vagy jó példával szolgálnak a többi civil szervezet számára, és a díjazással ismertséget és elismertséget adjon nekik.

A Civil Díj programot évről évre megrendezik, a díjakat nyilvános pályázati szakaszt követően szakmai zsűri ítéli oda több kategóriában, továbbá a döntőbe jutott szervezetek közönségszavazáson is részt vesznek.

Több mint negyed évszázada aktív Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány. A lokálpatrióta kezdeményezés legfőbb mozgatórugói az alapító, Czöndör Mihályné, a kuratóriumi elnök, Bartókné Piller Magdolna és mindazon helyi civilek, akik szívvel-lélekkel kutatják településük múltját és olykor már elfeledettnek tűnő értékeit.

Az évtizedek során az alapítvány égisze alatt tevékenykedő civilek helytörténeti gyűjteményt hoztak létre, helyi kiadványokkal elevenítették fel Pusztaszabolcs múltját, s örökítették meg annak jelenét. S a munka máig sem állt meg: mindig vannak újabb és újabb ötletek, és mindig akadnak olyan civilek, akik a szellemi örökség megőrzéséért, gyarapításáért tenni akarnak.

A több évtizedes munka egyik nagy eredményének tekinthető, hogy az alapítvány egy újabb elismerés kapujában állhat: a Civil Díj 2023 döntőseként a legjobb helyi kezdeményezés kategóriájának esélyese. A győzteseket online közönségszavazás útján választják ki. Voksokat május 4-ig lehet leadni az alapítvány közösségi oldalán található linket keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában