Programajánló

2023.03.12. 21:13

Vígdrámák a lengyel–magyar barátság napján a Barátság moziban

A vígjáték és a dráma határán mozgó alkotásokat tűz műsorára a Barátság mozi március 23-án, a lengyel-magyar barátság napján. Az öniróniával és ragyogó humorral teli történeteket lengyel nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség a város művészmozijában.

FMH

Forrás: Pexels.com

A magyar Országgyűlés és a lengyel Szejm 2007-ben nyilvánította a lengyel-magyar barátság napjává március 23-át. Székesfehérvár és Fejér megye az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, Opole testvérvárossal és Opole vajdasággal közösen évről-évre megünneplik a két nép szoros kötődését, történelmi összefonódását. Az ünnepségekhez minden évben kulturális programok is csatlakoznak.
Székesfehérvár MJV Önkormányzata és a Barátság mozi a budapesti Lengyel Intézet közreműködésével Kinga Dębska két kiváló vígdrámáját, a Madártej és Az én lányaim, teheneim című alkotásokat választotta ki a lengyel filmművészet elmúlt éveinek gazdag terméséből; a filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség.
Az előadásokra már váltható belépő a mozi pénztárában és honlapján: www.baratsagmozi.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában