Ünnepre hangolva

2023.03.29. 18:00

Tojásfa díszítést és kalácssütő versenyt tartanak Pusztaszabolcson

A polgármesteri hivatal előtt álló fa hamarosan húsvéti díszbe öltözve fogadja a helyieket. Feldíszítéséhez bárki csatlakozhat néhány saját kezűleg készített alkotással.

Héjj Vivien

Közös tojásfa díszítésre és piknikre várják a helyieket szombaton

Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld

Közös piknikkel egybekötött tojásfa díszítésre invitálja a helyieket a pusztaszabolcsi könyvtár és művelődési ház. Április 1-jén 9 órától a polgármesteri hivatal előtti fát öltöztethetik ünnepi díszbe a helyiek, majd a helyszínen Kovács Gábor a húsvéti ünnepkör jegyében zenetarisznyával várja az érdeklődőket.

Kézműves foglalkozás keretében lehetőség lesz húsvéti ajtódíszek, nyuszifigurák és ugráló nyuszi készítésére, valamint a résztvevők megismerkedhetnek a hagyományos tojásfestés technikájával – írókázás és berzselés.

Mindezeken túl húsvéti kalácssütő versenyt is rendeznek, ahol a város legfinomabb, legfoszlósabb húsvéti kalácsát díjazzák. Az elkészült finomságokat a helyszínen lehet bemutatni, a kalácsokat zsűri értékeli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában