Kézműves foglalkozás is volt

2023.03.19. 08:00

Tavaszköszöntő táncházat tartottak a Malom utcában

Tavaszköszöntő táncházra invitálta az érdeklődőket az Alba Regia Táncegyesület március 18-án, szombaton.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A helyszín a szokásos, a Malom utca 6. szám alatt található Táncház, ahova szép számmal érkeztek is az érdeklődők. Mint ahogy a meghívóban is írták a 17 órától kezdődő esemény első programja kézműves foglalkozás volt, ahol a gyerekek gólyalábat készíthettek. Majd ezt követte a népi gyermekjátszó Bókáné Zemancsek Edit vezetésével. Valamivel később pedig a lelkes jelentkezőket beavatták a Szilágysági tánc alapjaiba. Majoros Róberttől, a táncház egyik szervezőjétől megtudtuk, hogy ez a tánctípus nagyon könnyen és gyorsan tanulható, így a tánc egyből élményt ad azoknak, akik megpróbálják elsajátítani az alapjait. Szinte nincs olyan korosztály, aki ne tudná kipróbálni, gyerekeknek, ifjaknak, felnőtteknek és időseknek egyaránt ajánlják. 

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Végül az esemény utolsó programjaként fél 9-től tartották az igazi táncházi mulatságot. Ugyanekkor nem csak a táncolni vágyóknak volt érdemes ellátogatni a Táncházba, hanem azoknak is, akik ’csak’ egy kis népzenét hallgattak volna. A hangulatért a Galiba zenekar felelt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában