Így őrzi megyénk a költő emlékét

2023.03.17. 15:19

Petőfi itt, Petőfi ott – virtuális kiállítást és kvízjátékot indított a VMK

Végiggondolták valaha, hogy vajon megyeszerte hány helyszínen őrzik Petőfi emlékét egy-egy köztéri alkotással vagy a költőről elnevezett intézménnyel? Ha még nem, most itt az alkalom.

Héjj Vivien

Megyeszerte számos köztéri alkotás őrzi Petőfi Sándor emlékét

Fotó: Farkas Edit

Petőfi emlékezete (egykor és ma) Fejér vármegyében címmel indított virtuális kiállítást a Vörösmarty Mihály Könyvtár helyismereti csoportja. A tárlat – amely a helyismeret.vmk.hu oldalon látható – a megyei könyvtárosok segítségével összegyűjtött, Petőfi Sándort ábrázoló, vagy munkásságához kapcsolódó, nevét viselő köztéri alkotásokat, intézményeket, szervezeteket veszi sorra, s mutatja be az érdeklődőknek. Az interaktív kiállítás segítségével a nézelődők virtuálisan eljuthatnak Ráckeresztúrra, Bicskére, Dunaújvárosba és Mezőkomáromba is, és megnézhetik, hogy az egyes települések miként őrzik a Nemzeti dal szerzőjének emlékét. A virtuális kiállításhoz kapcsolódóan online kvízjátékkal is készültek a szervezők. A hibátlan megfejtők között könyvnyereményt sorsolnak ki.

Mindemellett játékra is invitálja a megyeieket a Vörösmarty Mihály Könyvtár: április 30-ig várják a vármegyei települések Petőfi utcáiról készült fotókat, melyek tovább gazdagíthatják a virtuális kiállítás anyagát. A képeket a [email protected] címre küldhetik az alkotók a fotós és a település nevének feltüntetésével. Az utcaképek beküldői között szintén könyvnyereményt sorsolnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában