Programajánló

2023.03.31. 19:00

Maulbertsch-freskók nyomában a Tourinform Irodával

Szombaton a székesfehérvári karmelita templomban található Franz Anton Maulbertsch által készített freskók között kalauzolják a művészetkedvelőket. A programon nem csak a Mária életét ábrázoló freskóval, de a művész mindennapjaival is megismerkedhetnek.

ÖKK

Április 1-jén, szombaton 10.00 órától érdekes város- és művészettörténeti sétára hívja a téma iránt érdeklődőket a Tourinform Iroda. A fókuszban a nagymúltú karmelita templom barokk freskója áll majd, mely Franz Anton Maulbertsch munkáját dicséri. Az osztrák mester közel négy évtizeden át alkotott Magyarországon, számos freskója látható az ország több pontján, így Pápán, Szombathelyen, vagy éppen az egri líceumban. Úgy tartják, a mester művészetének csúcspontja a székesfehérvári karmelita templom mennyezetképe. A séta során nem csak Maulbertsch művészetével, de a freskófestők mindennapjaival is megismerkedhetnek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában