Frissen Fejérből

2023.03.01. 19:02

Korlátozásokkal ugyan, de ismét látogatható a Vörösmarty Színház (videó)

Elérkezett március, s vele együtt a jó hír: ismét nyitva állnak a székesfehérvári teátrum kapui.

Szanyi-Nagy Judit

A Beatles.hu nagy sikerrel fut a színházban

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Színházzal kapcsolatban még a tavalyi év végén döntöttek úgy a vezetők, hogy a rezsiköltségek csökkentése érdekében a szilveszteri előadást és az újévi koncertet követően bezárják az intézmény kapuit. Az eltelt két hónap alatt a városháza biztosított alternatív lehetőséget a színházba járóknak: itt tekinthették meg az érdeklődők a Cserhalmi György rendezte Tizenkét dühös embert.

A naptári tavasz beköszöntével együtt azonban igazi örömhír fogadta a színházkedvelőket: ismét kinyitott az épület! Üröm az örömben, hogy az aulában viszont elhúzódott a régóta várt ablakcsere, ezért a megszokottakhoz képest itt-ott változásokkal találkozhatnak a látogatók. Mint arról közösségi oldalán a színházvezetés beszámolt, a jegypénztár a munkálatok idején a Novotel Hotel aulájában működik tovább, az előadások előtt egy órával pedig a munkatársak már a színházban várják a jegyvásárlókat. A ruhatár zavartalanul működik, ám a kabátok – amennyiben szükséges – bevihetők a nézőtérre is. A kávézó várhatóan március 15-étől üzemel ismét. Emellett a galériára vezető lépcsőt is lezárták az épületben, hogy az a lehető legbiztonságosabb helyszín legyen – s épp emiatt arra kérik a látogatókat, hogy a kordonnal gondosan elkerített részek mögé ne lépjenek!

A munkálatok előreláthatólag március 11. környékén fejeződnek be. Az első előadás március 1-jén 18 órai kezdettel már le is zajlott: a Beatles.hu-t tekinthette meg a közönség.

Szikora János színházigazgató egy élő közvetítés keretében nyitotta ki a téli álmából felébredt színház ajtaját és mutatta meg a jelenlegi állapotokat:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában