Népzenei verseny

2023.03.31. 17:30

Így indult a Pesovár Ferenc népdaléneklési és népzenei verseny döntőjének második napja

Két napos döntő várt a versenyzőkre, melyet március 30-án és március 31-én tartottak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében.

Déri Brenda

Felsorakoztak a lelkes kis versenyzők, hogy megmutassák énektudásukat

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az idei Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny legjobbjai a döntő második napján is összemérhették zenei tudásukat, méghozzá olyan zsűritagok előtt, mint Juhász Katalin néprajzos, népdalénekes, Kubinyi Júlia népdalénekes és Krajcsó Bence népzenetanár. Míg március 30-án, csütörtökön 36 produkcióval mutatkoztak be az ifjú népdalénekesek és népzenészek, addig március 31-én, pénteken 30 bemutatót hallhattak a zsűritagok és a jelenlévők. 

A döntő második napjának nyitányaként a versenyzők és a zsűritagok a közönséggel karöltve elénekelték a Béreslegény című népdalt. Majd, a ráhangolódást követően kezdetét vette a verseny, elsőként a Pántlika Gyermekcsoport lépett színpadra. A produkciók között egyébként voltak egyéni, duóban szereplő és csoportos produkciók is. Volt, aki dalolt, míg más inkább hangszeren játszott.

A büszke szülők nem győztek elég képet csinálni az éppen szereplő gyermekükről
Fotós: Déri Brenda / FMH


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában