Frissen Fejérből

2023.03.13. 15:00

Hazaszállnak a füstkarikák – egy kivándorolt 18 éves fiatalember története Pusztaszabolcson

Különleges előadásra várják nem csak a színházkedvelőket március 17-én, pénteken a pusztaszabolcsi művelődési házba, ahol egy 1956-ban kivándorolt fiatalember szüleihez írt leveleiből hangzanak el részletek.

Héjj Vivien

Kibővített nyitvatartással várja látogatóit a pusztaszabolcsi könyvtár

Forrás: Közösségi oldal

Különleges előadás érkezik Pusztaszabolcsra a Déryné Program keretein belül: a Hazaszállnak a füstkarikák című előadás a honvágy szemszögéből mutatja be az eseményeket, s repíti vissza az érdeklődőket egészen 1956-ig.

A színlap szerint az 50 perces szerkesztett műsor keretében egy 1956-ban kivándorolt 18 éves fiatalember szüleihez írt leveleiből hangzanak el részletek. Az írások abban a négy esztendőben születtek, amikor a férfi Franciaországban tartózkodott.

A műsor érdekessége, hogy az előadást szerzőként jegyző Sáfár Mónika édesapja írta a szóban forgó leveleket, melyeket azóta is őriz a család. Az összeállítás bemutatja az országát elhagyó Sáfár Lajost, aki egy új, lehetőségekkel teli világba érkezik. Az első levelek a reményről, a nyelvtanulásról, a „kedves franciák” együttérzéséről szólnak, míg a későbbiekben a fojtogatóvá váló honvággyal küzdő ifjúnak a kinti élet nehézségeivel is szembe kell néznie.

A műsor egyik üzenete, hogy a fiatalok előtt világossá váljon: a lehetőség az egyénben van, aki akarja, idehaza is meg tudja valósítani álmait. Az előadás szereplői: Sáfár Mónika, Kautzky Armand, Jerger Balázs és Sánta László. Az előadást március 17-én, pénteken 18 órától láthatja a közönség Pusztaszabolcson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában