Programajánló

2023.03.13. 09:00

Francia sikerfilmek premier előtt a Barátság moziban

Négy francia vígjátékot vetít premier előtt a Barátság mozi a Frankofón Filmnapokon, amelyet idén már 13. alkalommal szervez meg partnerei segítségével a budapesti Francia Intézet a hazai filmszínházakban. A filmeket francia nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség március 16-án és 17-én; az előadásokra kedvezményes áron váltható belépő, ha valaki több filmet is meg szeretne nézni.

FMH

Forrás: Pexels.com

A legfrissebb francia nyelvű filmtermést vonultatja fel a 13. Frankofón Filmnapok: a velencei, a cannes-i, a berlini és a torontói nemzetközi filmfesztivál programjából csemegéző, műfajilag is sokszínű filmszemle gazdag kínálatából négy vígjátékot választott ki a Barátság mozi. A filmnapok során többek között olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Virginie Efira, Chiara Mastroianni, François Cluzet és Audrey Lamy; Louis Garrelt pedig rendezőként is megismerheti a magyar közönség. 

A filmnapok első előadása az Egy röpke románc naplója című francia vígjáték lesz március 16-án, csütörtökön 18 órakor; a film világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos válogatásában volt. Majd a Konyhafőnök című francia vígjátékkal folytatódik a program március 16-án, csütörtökön 20 órakor. Másnap, március 17-én, pénteken este hatkor egy szerelmi történetet láthat a közönség: a Mások gyerekei című, a dráma és a vígjáték határán mozgó alkotás a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Az idei esemény zárófilmje is egy családi történet lesz március 17-én, pénteken 20 órakor: Családban marad című francia vígjátékot versenyen kívül vetítették a legutóbbi cannes-i fesztiválon.

A 13. Frankofón Filmnapok előadásaira jegyek a mozi pénztárában és honlapján válthatók: www.baratsagmozi.hu – ha valaki több filmet is meg szeretne nézni, akkor kedvezményes belépőt is válthat a pénztárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában