Frissen Fejérből

2023.03.21. 18:36

Egy mű, amit a koronavírus gyümölcseként emlegetnek

Író-olvasó találkozót tartottak március 21-én a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban Székesfehérváron.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A találkozó apropója Hegyes Katalin Ki a szabadba! című kötetének a bemutatója volt, mely során a jelenlévők nem csak a művet ismerhették meg közelebbről, hanem azt is, hogy honnan eredt a kötet megírásának alapötlete. A szerző úgy fogalmazott, hogy könyve a koronavírus gyümölcse, ugyanis ahogy sokak életét, úgy az övét is átformálta, de igyekezett ebből merítkezni, semmint magába roskadni.

– Korábban az édesanyámmal mindig eljártunk úszni vagy tornázni, de aztán jött a vírus és a karanténidőszak, ami a továbbiakban ezt nem tette lehetővé. Mindenképpen szerettem volna valami alternatívát a közös időre és a mozgásra, így jött az ötlet, hogy vasárnaponként járjunk el kirándulni a szabadba – részletezte Hegyes Katalin. Majd voltaképp ezek a kirándulások és az ott tapasztaltak inspirálták őt arra, hogy elkészítse a Ki a szabadba! című kötetét, ami 130 Budapest és környéki tanösvényt mutat be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában