Családi programok

2023.03.25. 16:30

Bátor huszárjelöltek és kreatív alkotók vették birtokba a Csónakázó-tó partját (videó, galéria)

Habár az időjárás ezúttal sem volt maradéktalanul kedvező, a gyerekeket ez cseppet sem zavarta abba, hogy szórakoztató és kreatív elfoglaltságot találjanak a Csónakázó-tó partján szombat délelőtt.

Héjj Vivien

A legbátrabb huszárjelöltek a bemutató után azonnal nyeregbe pattantak

Fotó: NAGY NORBERT

A korábbi kedvezőtlen időjárás miatt március 25-re halasztotta családi programokat és hagyományőrző bemutatókat is magában foglaló programját a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. Habár a Nap sugarai ez alkalommal sem támogatták a rendezvényt, a családok a kissé borús idő ellenére is szívesen részt vettek a programokon.

 

A legnépszerűbb programelemek közé tartozott a népi játszóház, ahol rendre „ telt házzal” forgott a körhinta, s a gyerekek lelkesen merültek el a különféle ügyességi játékok világában. Ugyancsak csillogó szempárok vették körül a lovaikkal érkező huszárokat: a Fehérvári Huszárok Egyesülete bemutatója után a legbátrabb kis huszárjelöltek is nyeregbe pattanhattak. A korabeli honvéd tüzérség egyenruháját és fegyvereit mutatták be az I. András Király Lovagrend tagjai, akik olykor ágydörrenéssel fogadták az érkezőket.

Mindeközben az SZKKK Fürdő sori épületének tövében kézműves alkotások sokasága készült. Míg az egyik asztalon huszárcsákók, párták és lovacskák nyerték el végső formájukat, addig a másik asztalnál rögtönzött rovatvezetők állították össze a Pesti Hírlap hasábjaira kerülő híreket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában