Frissen Fejérből

2023.03.17. 11:00

Ács Tamás aranyat érő szavai színészetről, alázatról

A székesfehérvári Aranybulla Könyvtárban csütörtökön kora este volt a több mint egy éve futó "Aranyat érő beszélgetések" című sorozat aktuális eseménye.

FMH

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A vendég ezúttal Ács Tamás színművész volt, aki 2020 óta lakik Székesfehérváron, és szintén 2020 óta járja a független alkotó emberek útját. Akkor jött el ugyanis - családi okok, gyermekei születése miatt - a Soproni Petőfi Színházból, ahol összesen kilenc évet töltött. Időközben, a színházi elfoglaltságok mellett már több saját, egyszemélyes előadást is létrehozott, hiszen 2004 óta foglalkozik, kísérletezik a monodráma lehetőségeivel.  

A saját maga által kialakított repertoárban tanteremszínházi előadások és verses estek is szerepelnek - ezekről olykor részletekbe menően mesélt Tamás. Sőt, a "Szókratész védőbeszéde" című monodrámából részletet is előadott, és verseket is hallhattunk.

Megtudtuk továbbá, mely szerepek jelentettek különösen nagy kihívást számára Sopronban, illetve még korábban, a Forrás Színháznál. 

Az szintén kiderült a házigazda, Bokros Judit újságíró kérdései nyomán, hogy az elmúlt időszakban a Vörösmarty Színház egy-egy darabjában is meghívott vendégszereplő volt, láthattuk például a "Diótörőcske" vagy a "Julius Caesar" című előadásokban. Most szintén meghívták, így éppen "A jeruzsálemi király" című darabot próbálja a többi színésszel együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában