Kedves emlékek

2023.02.02. 12:00

Mesebélyeg kiállítás mindenkinek a Gárdonyiban

Sok mai felnőttnek kedves emlékeket idéznek azok a színes bélyegek, amelyeket a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Házban állított ki a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör.

S. Töttő Rita

Fotó: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

Február utolsó napjáig látható a Gárdonyi Géza Művelődési Házban – annak látogatási idejében - a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör tagjainak mesebélyeg kiállítása. A bemutató anyag igazi kincseket tartalmaz, régi és újabb mesék jeleneteiből nyomtatott bélyegek formájában. Az ingyenesen látogatható tárlat kapcsán Laczi Zoltán, a kör elnöke a feol.hu-nak elmondta: 2018-ban kezdeményezte a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör vezetősége egy bélyegbemutató sorozat indítását a helyi általános és középiskolákban.

Fotós: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

- Nem a bélyeg kiállításokon szokásos anyagokkal, hanem a gyerekek érdeklődését felkeltő összeállításokkal terveztük a megjelenést – fogalmazott, s hozzátette: -  Az iskolai bemutatók mellett a nyári táborokba és a közművelődési intézményekbe is eljutottunk a bemutató anyagokkal. Igy vettük fel a kapcsolatot a  Gárdonyi Géza Művelődési Házzal, ahol a Tollpihe Meseíró Pályázat díjátadó rendezvényét színesítettük három keret mesebélyeg kiállításával. A ház fiatal és lelkes munkatársai lehetővé tették, hogy az anyag február végéig megtekinthető legyen az ott működő szakkörök, rendezvények látogatóinak, de külső érdeklődőknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában