Programajánló

2023.02.21. 13:00

A törökországi földrengés utáni mentésről is hallhatnak az érdeklődők

Bicskén a Petőfi Művelődési Központ és a Nagy Károly Városi Könyvtár is kínál a hétre programokat.

Borsányi Bea

Pavelcze László közvetlenül az indulás előtt, még a repülőtéren - ő is vendég lesz a héten Bicskén

Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

Február 21-én kedden 17 órakor nyílik a MagDala, azaz a magyar mandalafestők munkáiból készült kiállítás. A tárlatot Takács József, a művelődési ház igazgatója nyitja meg, közreműködnek a Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, akik a hegedűvirtuózok című műsorukat adják elő.

Szerdától megkeződik a húsvét előtti böjt időszaka, ám Bicskén még gyorsan elűzik a telet: február 22-én szerdán 10 órakor indul a rendezvény a Kossuth téren, amelyen kiszebábot is égetnek. A rendezők azt kérik, hogy a tél elűzéséhez szükséges zajkeltő eszközt mindenki vigyen magával!

Február 23-án csütörtökön 17 órakor a törökországi földrengés utáni mentésről beszélgethetnek az érdeklődők Pavelcze Lászlóval, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatójával. A részvétel ingyenes, de a létszám miatt előzetes jelentkezésre van szükség, amelyet a 20/430-7770-es mobilszámon tehetnek meg.

Február 24-én 17 órakor a Nagy Károly Városi Könyvtárban tartják a Szülőföldünk helytörténeti klub következő előadását, amelyen személyes történeteken keresztül mutatják be a bicskei parasztság életének alakulását az 1800-as évektől kezdve napjainkig bezárólag. Szegedi Mónika előadásában különös hangsúlyt kap a parasztság 1945 utáni meghurcolása és a paraszti kultúra eltiprására tett kísérletek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában