Még idén adásba kerülhet

2023.02.26. 17:30

A janicsárok világában játszódó filmet forgatnak a rácalmási Duna-parton

Az egyik nagy streaminszolgáltató filmforgatása miatt zárták le néhány napja a rácalmási Parti sétányt. Nos, az El Turco, azaz A török című kosztümös filmet forgatták, forgatják Magyarországon.

Házi Péter

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Rácalmás önkormányzata már előre hírt adott arról, hogy a helyi Duna-partot január végén filmforgatás miatt lezárják. Nos, ez a lezárás majdnem egy hónappal később, február 22-én és 23-n valósult meg.  

Speciális effekteket is bevetettek a forgatás során, a szigetnél lévő hídról például füsttel borították be a környezetet
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Laptársunk, a duol azonnal nyomozásba kezdett, hogy kiderítsék, vajon kik és milyen filmet készítenek. Annyit sikerült kideríteniük, hogy a Disney+ nevű streamingszolgáltató egy saját gyártású filmen dolgozik, mégpedig az El Turco, vagyis A török című sorozaton. Mivel a szolgáltató teljes hírzárlatot rendelt el, így csak részletek derültek ki a filmről. 

Mindkét irányban lezárás volt 
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A film igencsak rövid előzetese szerint Balaban Hasan, a janicsárhadsereg egyik katonájának élettörténetét, legendáját ismerhetjük majd meg az alkotásból. Az Oszmán Birodalom második bécsi csatája után a főhős letelepszik Moenában (az „El Turco” nevet a Moenában élő emberek kapták). Ebből annyit megtudhattunk tehát, hogy kosztümös filmről lesz szó, amely Közép-Olaszország térségében játszódik. A főszereplőt Can Yaman alakítja. A 33 éves török szívtipró mostanság többször is posztolt Budapestről a közösségi médiában, a film forgatását ugyanis már tavaly ősszel megkezdte a stáb. 

Rome,,Italy,-,16.09.2022:,Press,Conference,For,The,Presentation,Of
Can Yaman, a sorozat főszereplője több budapesti poszttal jelentkezett be már a közösségi médiában
Fotós: Marco Iacobucci Epp

A Türkinfo nevű oldalon olvasható Erdem Éva írása, aki további részleteket osztott meg a produkcióról. A cikk alapján a történet valós eseményeken alapszik. A Moenába költöző történelmi hős célja, hogy felszabadítsa a falut a feudális urak hatalma alól. Hasan ráadásul beleszeret Gloriába (akit a gyönyörű Greta Ferro alakít), a falu egyik legszebb lányába. 

Csütörtökön délben már dolgozott a stáb a helyszín előkészítésén
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A nemzetközi filmadatbázisban közzétett információk alapján még ebben az évben tervezik műsorra tűzni a sorozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában