Kulturális együttműködés

2023.01.17. 19:30

Komáromban landolt a Boeing, Boeing – hatalmas sikerrel debütált a fehérvári színház előadása

Kiemelkedő sikert hozott a kulturális együttműködés: a Vörösmarty Színház társulata a Komáromi Jókai Színházban is bemutatta az itthon rendre telt ház előtt játszott Boeing, Boeing-et. Nem meglepő, a komáromi közönség is azonnal szívébe zárta a humorral kicsit sem fukarkodó előadást.

Héjj Vivien

A közönség azonnal szívébe zárta Camoletti légies vígjátékát

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Habár a fehérvári színház átmenetileg bezárta kapuit, a társulat jelenleg is aktív. A Vörösmarty Színház és a Komáromi Jókai Színház együttműködésének köszönhetően a komáromi közönség is részese lehetett a Boeing, Boeing adta kétórányi önfeledt nevetésnek.

A január 13-i premiert követően a hétvégi előadások is fergeteges sikert arattak, a közönség hamar ráérzett Camoletti humorára, s vastapssal jutalmazták a fehérvári társulat színészeinek parádés játékát. 

A premiert követően Gál Tamás, a fennállásának 70. évadát ünneplő Komáromi Jókai Színház igazgatója köszöntötte a fehérvári társulatot. Mint mondta, a komáromiak sincsenek könnyű helyzetben – már ami a színházat illeti –, az ünnepi évadot úgy tudták gazdaságosan, szakmailag méltó műsorral megvalósítani, hogy előadásokat cserélnek az anyaországi színházakkal. Ezen együttműködés részeként érkezik a közeljövőben Fehérvárra a komáromi színház két produkciója, A beszélő köntös és a Csónak, avagy előttünk a vízözön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában