Szavalóverseny

2023.01.23. 19:30

Huszonhetedszer is Nemes Nagy Ágnes-hét

A székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban hétfőtől négynapos programsorozattal emlékeznek meg a névadó költőről.

Bokros Judit

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Nemes Nagy Ágnesnek a kollégium előterében található szobránál gyülekeztek diákok és pedagógusok a megnyitó alkalmával, hogy kifejezzék tiszteletüket a 20. század egyik legjelentősebb költője előtt. 

Miután egy ifjú hölgy előadásában elhangzott A szörny című vers, a leánykollégium tagintézményvezetője, Éger Katalin foglalta össze a névadó életét, és emlékeztetett a Nemes Nagy-líra jelentőségére. Ezután a vezető és a József Attila Kollégium igazgatója, Borók László, majd a kollégisták egy csoportja is virágokat helyezett el a szobornál. 

A megnyitó után régiós szavalóverseny kezdődött, amelyen egy Nemes Nagy Ágnes- és egy szabadon választott verset kellett előadni a középiskolásoknak. A zsűriben a kollégiumokat képviselő két diák mellett az NNÁ kollégium tanára, Varga Lilla, a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum magyartanára, Tóth Szilvia, valamint Nyikosné Tatai Szilvia kollégiumi igazgató-helyettes értékelt. Az általuk megállapított eredmény szerint első lett Szkoklik Brigitta, második Bocsor Karolina, harmadik Vargha Villő Virág – mindannyian a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumból indultak. 

A hét során lesz még szép magyar beszéd verseny, rendhagyó irodalom óra, képzőművészeti verseny, kultúra napi megemlékezés, de még házi ping-pong verseny is.

A zsűri két vers alapján hozta meg döntését a Nemes Nagy Ágnes emlékére rendezett szavalóverseny
Fotós: Nagy Norbert / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában