Senki nem ment haza üres kézzel

2023.01.26. 18:30

A szabadegyháziak megmutatták, mit jelent számukra a Nedeczky-Griebsch-kastély

A Mi kastélyunk – Így látom én címmel hirdetett pályázati felhívást Szabadegyháza önkormányzata. A felhívásra 45 pályamű érkezett, a díjkiosztóról senki sem távozott üres kézzel.

Héjj Vivien

A díjazottak mellett a többi pályázó is apró ajándékban részesült

Fotó: Egriné Ambrus Andrea polgármester közösségi oldala

A település lakói saját alkotásaikkal négy kategóriában nevezhettek, s megmutathatták, mit jelent számukra a Nedeczky-Griebsch-kastély, a falu egyetlen olyan épülete, amely műemléki védettség alá tartozik.
Az önkormányzat korhatári megkötés nélkül várta a helyiek szívből jövő alkotásait, rajzait, festményeit és egyéb technikával létrehozott produktumait. A pályázatra 45 pályamű érkezett, 32 alsó tagozatos, 9 felsős és 4 felnőtt alkotott. A kategóriákat életkor szerint alakították ki, az elbírálást zsűri helyett a helyiek végezhették, akik a művelődési házban kiállított alkotásokra titkos szavazással voksolhattak.
Az alsó tagozatosok közül harmadik helyen végzett Kohl Hanna, második lett Gecseg Emma, első helyezést ért el Udvari Boglárka. A felsősök közül harmadik lett Tóth Letícia, második helyen végzett Czimer Ádám, a legtöbb szavazatot pedig Dienes Gábor alkotása zsebelte be. Különdíjban részesült Bolla Dániel Zoltán meséje.
A felnőttek kategóriájában a képzeletbeli dobogó harmadik helyére állhatott Molnár Orsolya, második lett Veres János, míg a legtöbb voksot Zámbó Józsefné gyűjtötte. Kreatív alkotásával különdíjban részesült Lengyelné Klics Andrea.
Az eredményhirdetésről természetesen senki nem ment haza üres kézzel, hiszen a díjazottak mellett minden pályázó kapott egy kis ajándékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában