Frissen Fejérből

2022.12.05. 07:30

A mezőszentgyörgyi mesenaptár tele van szeretettel (videó)

Hányféleképpen lehet megjeleníteni a karácsonyi ünnepekre való várakozást? A legismertebb módja az adventi naptár, ami olyasfajta napszámláló, mintha centit vágva közelednénk a szenteste felé.

Hajdú Marianna

Forrás: videó

Talán az egyik legszívhezszólóbbat idén Mezőszentgyörgy testvérvárosával, az erdélyi Csíkszentgyörggyel összefogva valósította meg az adventi mesenaptár programmal.

December 1. és 24. között minden nap egy mesét olvasnak fel a két település könyvtárainak közösségi oldalán.

Az adventi meseolvasás gondolata nem újkeletű Mezőszentgyörgyön. Már tavaly is ezzel a kedves gesztussal tették szebbé a várakozás időszakát. Akkor még a település egymaga szórakoztatta a kicsiket és nagyokat naponta egy-egy imádnivaló történettel.

A program szervezői a legnagyob aprólékossággal még egy karton kandallót is építettek, amiben egy “monitor tűz” biztosította az eredeti kandalló látványát. A meséket a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör tagjai olvasták fel.

Az idei év egy picit más, mint a tavalyi volt. A szervezők beletettek még egy kis csavart. Csíkszentgyörggyel együttműködve, a meseolvasást egymás között felosztva teszik közzé.

December 1-jétől egészen szentestéig, minden nap egy-egy mesét hallgathatunk meg a települések könyvtárainak oldalán, felváltva, 12-12 résztvevő előadásában.

A szervezők remélik, hogy a mesék által a hallgatók legalább annyi szeretetet engednek be otthonukba és szívükbe, mint amennyivel ők készítették azokat.

Idei mesék eddig: 

https://www.youtube.com/watch?v=OU_0-jnffFk

https://www.youtube.com/watch?v=w1ij8EO33aI

https://www.youtube.com/watch?v=3ZIAVWobpP8

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában