Kapcsolat

2022.11.22. 14:00

XVIII. Énekkaros Találkozó Pusztavámon

Pusztavám Község Német Nemzetiségi Énekkara november 12-én a helyi művelődési házban megrendezte a XVIII. Énekkaros Találkozót.

Nédó Géza

Fotó: Nédó Géza

Felléptek: a Baj-i Német Nemzetiségi Énekkar Rozmaring Kórus Győr, a Pusztavámi Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyermek tánccsoportja, Pusztavám Község Német Nemzetiségi Énekkara, a Német Nemzetiségi Tánccsoport Baj, és a helyiek büszkesége Frey Péter tangóharmonika.

Möllmanné Stáhl Erzsébet a Pusztavám Község Német Nemzetiségi Énekkar elnöke (egyben a rendezvény háziasszonya) elmondta, hogy a kórustalálkozó legfontosabb célja az, hogy kicseréljék véleményüket a kórustagok és a hagyományos német tradíciót ápolják, őrizzék az utókor számára. Nagy öröm számunkra, ha újabb magyarországi sváb, vagy német énekkarral, vagy tánccsoporttal megismerkedünk, kicserélhetjük egymás dalait, táncait. Folyamatosan tartjuk egymás közt a kapcsolatot, s ott segítünk egymásnak, ahol csak tudunk.

A magyarországi németek Himnuszával kezdődött a kórustalálkozó programja. Először a Baj-i Német Nemzetiségi Énekkar lépett fel, majd következett a Rozmaring Kórus Győrből. Nagy sikert aratott a Pusztavámi Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyermek tánccsoportja. Magyarországi német gyermektáncokat adtak elő. Következett Pusztavám Község Német Nemzetiségi Énekkara. A kórus az elmúlt évben ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját. Óriási tapsot kapott a baji Német Nemzetiségi Tánccsoport.

A műsor után, közös vacsorán vettek részt a művészeti csoportok tagjai, ahol az eddigi jó kapcsolatukat, még szorosabbra fűzhették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában