Ezúttal "fotóban" utazott a fehérvári alkotó

2022.11.23. 15:22

Nemzetközi pályázaton kapott második helyezést Hegedűs 2 László megható fotója

Hegedűs 2 László képzőművész ezúttal "fotóban utazik", díjat nyert egy pályázaton.

Házi Péter

Forrás: Hegedűs 2 László

A Székesfehérvárhoz kötődő Hegedűs 2 László képzőművész "Ajándék" című fotója második helyezést ért el  a 25. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázaton. A Faludi Nemzetközi Filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány által huszonöt éve létrehozott filmszakmai rendezvény, melyhez 14. éve fotópályázat is társul. 

Amint a pályázati kiírásból kiderül, a filmszemle első évében, 1996-ban 10 alkotás érkezett, tavaly több mint 350 film és 110 fotós pályamű közül kerültek ki a nyertesek. 2021-ben a világ 48 országából neveztek: a magyarok után a spanyol, orosz, iráni és indiai alkotók képviseltették magukat a legnagyobb számban. A zsűriben minden évben a magyar és külföldi filmes és fotós szakma elismert alkotói, szakértői vannak jelen: az előző években többek közt Pavel Lungin, Radu Jude, Pupi Avati, Karl Markovics, Francesco Casetti, Krzysztof Zanussi, Sára Sándor, Bereményi Géza, Enyedi Ildikó, Fekete Ibolya, Sopsits Árpád, Hajdu Szabolcs, Pálfi György és Nagy Dénes. 

A fotópályázatok elbírálásában Haris László, Korniss Péter, Móser Zoltán, Pályi Zsófia, Stalter György, Benkő Imre, Pilló Ákos és Bege Nóra is részt vett az évek folyamán. Az  „Ajándék” témában korosztálytól és határoktól függetlenül lehetett filmeket, illetve fotókat beküldeni. A fotók versenyében lett második Hegedűs 2 László szomorúan megható fotója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában