Frissen Fejérből

2022.11.29. 18:34

Múltbanéző - bemutatták Román Károly kötetét

Sokak szeretett tanára, mentora volt és Székesfehérváron köztiszteletnek örvendett Román Károly irodalmár, történelem- és magyartanár, aki 2017 áprilisában hunyt el 83 évesen.

Bokros Judit

A Vörösmarty Színház kávézójában tartott kötetbemutatón balról Kelemen István, Kerkay Rita, P. Maklári Éva és Román Károlyné

Fotó: Bokros Judit / FMH

Aktív korában számos előadást tartott, könyveket szerkesztett és tagja volt a Vörösmarty Társaságnak, amelynek rendezvényein rendszeresen részt vett. Életében egy kötete jelent meg Tallózás az irodalomban címmel, ebben tanulmányainak, előadásai szövegének egy része került be.

Most pedig, öt évvel a halála után itt a második könyv, amelynek köszönhetően ezúttal Román Károly szépírói oldalát is megismerhetjük. 

A "Múltbanéző" című, drámákat, regényrészletet tartalmazó kötetet kedden mutatták be a Vörösmarty Színház kávézójában. Az esten Szikora János színházigazgató és Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke köszöntötte a közönséget. Ezután a könyv szerkesztője, P. Maklári Éva beszélgetett Román Károlyné Évával, aki összegyűjtötte férje eddig nem publikált írásait. 
A szövegekből Kerkay Rita és Kelemen István színművészek olvastak fel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában