Bemutató

2022.11.25. 10:30

Múltbanéző - bemutatják Román Károly kötetét

Idén öt éve, hogy elhunyt a kiváló, Toldy Ferenc-díjas irodalmár, pedagógus, Román Károly, akinek eddig még nem publikált, összegyűjtött írásait ismerhetjük meg a "Múltbanéző" című kötetből.

Bokros Judit

Igazi kuriózum ez a megjelenés, hiszen Román Károly - aki nemzedékeket tanított magyar nyelvre, irodalomra, történelemre a Vasvári Pál Gimnáziumban - munkásságára elsősorban az ismeretterjesztés volt a jellemző. Kiderült azonban, hogy színvonalas szépirodalmi műveket - drámákat, novellákat - is alkotott, amelyek közül felesége, Román Károlyné Éva többet is összegyűjtött férje halála után.

Ezeket a szövegeket rendezték most egy szép, a szerzőhöz illően visszafogott megjelenésű kötetbe, amelynek bemutatóját november 29-én, kedden 17 órakor tartják a Vörösmarty Színház kávézójában. 

Az esten a teátrum igazgatója, Szikora János, valamint a kiadó Vörösmarty Társaság elnöke, Bobory Zoltán mond köszöntőt. A házigazda P. Maklári Éva, a társaság alelnöke lesz, aki egyben a könyv szerkesztője is. Ő kérdezi majd Román Károlynét a kötet összeállításának folyamatáról.

Közreműködnek Kerkay Rita és Kelemen István színművészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában