Bizony

2022.11.24. 16:42

Fehérváron is bemutatta könyvét Peer Krisztián

Három év után jelentkezett új kötettel a hazai kortárs irodalom egyik legtehetségesebbnek tartott költője, Peer Krisztián, aki Székesfehérváron is bemutatta a könyvet.

FMH

Az est házigazdája, Schneider Beáta és Peer Krisztián költő, előtérben a szerző köteteivel

Forrás: Könyvek Boltja

Az irodalmi estre a Könyvek Boltjában került sor, az est házigazdája pedig Schneider Beáta volt. 

Az 1974-es születésű, forgatókönyvíróként és dramaturgként is emlegetett Peer Krisztiánról köztudott, hogy élete nagy tragédiája volt huszonéves kedvese váratlan elvesztése. Ezután jó ideig nem is jelentkezett kötettel, ám néhány éve ismét az olvasóközönség elé lépett, idén pedig kiadták kilencedik, Bizony című verseskötetét.

A szerdai esten erről tudhatott meg többet a közönség. A borítóról – amelyen egy bölény látható – például kiderült: az állat latinul Bison, ez a szó pedig rájátszik a címre. De hogy jön ide a bölény? Peer Krisztián saját magát, alanyi költő mivoltát és megszólalásmódját kihalófélben lévő állatnak tartja. 
A tartalomban is fölfedezhető ez a szemlélet: a bölény mint a múlt, a visszafelé haladás, vagy az eltűnés motívuma. 

A szerző pályájára való visszatekintés után szó esett közéletről, kertészkedésről, alkoholról (annak káros és jótékony hatásairól egyaránt), életörömről és természetesen volt felolvasás is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában