Sokoldalú família

2022.11.08. 11:30

Bemutatjuk: a gárdonyi Ocsenás család

Gárdonyi vendégeivel, Ocsenás Katalinnal, Ocsenás Péter Bencével és Ocsenás Péter Józseffel Székesfehérváron Bakonyi István beszélgetett.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Hétfőn este a Közéleti és Kulturális Szalon soron következő programjára a Krisztus Király Plébánia közösségi házában került sor. Kiderült, a sokoldalú Ocsenás család minden tagja képviselteti magát a művészetekben. Az édesanyát, a protokoll szaktanácsadó, rendezvényszervező, közművelődési szakember, magyar-könyvtár szakos tanárt, Ocsenás Katalint a főiskola elvégzése után a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházhoz hívták, majd Budapesten az Arany János Színházban, az Operában és a Szinkronban kapott lehetőségeket. Később a Miskolci Nemzeti Színházba és a Pécsi Nemzeti Színházba került. Az országot kulturális vonatkozásban is megismerte és tanulhatott azoktól az alkotóktól, akik ebben részt vettek. Ezt követően a Balassa Intézethez került, ahol kifejezetten protokolláris feladatokat látott el. Aztán a Gárdonyi Géza Kulturális Központ igazgatója lett és ezzel egy időben a Metropolitan Egyetem protokoll szaktanácsadó-rendezvényszervező szakát is elvégezte. 2013 óta foglalkozik a brit királyi protokollal, legyen az esküvő vagy temetés.

Férje, Ocsenás Péter a statisztikai hivatalban dolgozott, Luxemburgban megismerkedett az Unió statisztikai rendszerével, statisztikai elemző feladatokkal foglalkozott több éven keresztül. Jelenleg az egyik multinacionális olaj- és gázipari vállalat új üzletágában, a körforgásos gazdaságban dolgozik. Néhány éve könyvet írt Kerek erdő közepében címmel. A Lentiben töltött sorkatonai évét vetette papírra. A Lentiben lévő laktanya már a nyolcvanas évek előtt is egyfajta büntető laktanyaként szolgált. Javarészt leendő teológusok, renitens tisztek, de még bűnözők is itt találták magukat ezekben az időkben.

Fiuk, Ocsenás Péter Bence 20 éves múlt, egyetemista, az ELTE BTK alapszakos hallgatója, film és esztétika szakon. Írónak készül, de filmrendezéssel is foglalkozik, 18 perces filmje nemrégiben készült el, ami egy házaspár konfliktusáról szól. Emellett novellaírással is foglalkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában