Frissen Fejérből

2022.11.08. 11:09

A fehérváriak adományaiból készült új harang Olaszországban

Spányi Antal megyés püspök szentelte fel a visintini Magyar Kápolna új harangját.

FMH, MTI

Lerótták tiszteletüket a katonák előtt

Forrás: Bach Máté / Magyar Nemzet (illusztráció)

Honvédségi kegyeleti emlékutat tartottak a Nagy Háború doberdói, isonzói emlékhelyein halottak napja alkalmából, az elesett magyar katonákra emlékezve – mondta el Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek november 7-én, hétfőn.

A közleményből kiderül, az első világháborús emlékúton ellátogattak Redipugliába, az emlékhely felső kápolnájához, majd a foglianói osztrák-magyar katonai temetőbe. Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök itt imát mondott a hősi halottakért, majd Visintiniben felszentelte a Magyar Kápolna székesfehérváriak adományaiból készült új harangját.

Vargha Tamás köszönetet mondott olasz és szlovén kollégáinak, akik segítenek rendben tartani az emlékhelyeket. Elmondta, hogy az emlékhelyek néhány kilométerre vannak azoknak a csatáknak a színhelyétől, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia több tízezer katonája hősi halált halt az első világháborúban – írják a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában