Szőlőskertek királynője

2022.10.02. 12:16

Szüreti báloztak a felsővárosi örök fiatalok

A nyugdíjas “tinik” minden alkalmat megragadnak egy kis mulatságra. Szombaton délután még királynőt is választottak Felsővárosban.

Hajdú Marianna

A bálnak királynője és cigánylánya is volt.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Ha ősz, akkor szüret, must, mulatság. A Nem csak a 20 éveseké a világ nyugdíjasklub tagjai igazi nosztalgiabulit tartottak a Felsővárosi Közösségi Házban. Szokásuk, hogy minden jeles napot, ünnepet megülnek és teszik különlegessé. Októbert a szüreti batyus bállal kezdték, senki sem érkezett üres kézzel. Minden asztalon sorakoztak az édes és a sós sütemények, flaskában a friss mustok és az érett borok. 

Az összejövetel nem kezdődhetett mással, mint az egyesület himnuszával: a Nem csak a húszéveseké a világ című slágerrel. Versmondás mellett a Köfém Nyugdíjas Klub Néptánccsoportja kedveskedett műsorral.

A hölgyek közül megválasztották a Szőlőskertek királynőjét is. 2022-ben Krajtl Jánosné Marika fejére került a korona. A hozzá járó emléklapot és ajándékokat Bognár Mária, az egyesület elnöke adta át. 

A klub tagjain kívül szeretettel vártak a környéken élő, minden táncolni és énekelni szerető szépkorút is. A bálhoz Kovács Misi szolgáltatta a zenét estébe hajlóan. Már az első taktusoknál a parkettre perdültek a táncos lábú örök fiatalok és valódi kortalan vidámsággal ropták a táncot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában