Frissen Fejérből

2022.10.02. 17:15

Szakadt az eső, de ömlött a bor és folyt a tánc Móron (videó)

Megérkezett a móri szüreti felvonulás végcéljához. A néptáncosokkal, mazsorettekkel, fúvószenekarokkal és lovasokkal tűzdelt kígyó a Wekerle út végéről indult és a lelkes nézősereg az úttest két partján várta a zenés és színes menetet.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A borrendek felvonulását borkirálynők vezették fel és természetesen velük együtt vonult a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete is. A traktor vontatta szüretelő pótkocsi is színültig volt ünneplőkkel és a sort egy vidáman dülöngélő szüretelő kombájn zárta.

Fotós: Palocsai Jenő / FMH

A polgármesteri hivatal épülete előtt egyenként bemutatták a felvonulás résztvevőit a nézőseregnek és amikor a szüretelő kombájn is befordult a körforgalomba, addigra a menet táncoló és éneklő eleje már elérte célját, befutott a Kapucinus téri nagy színpad elé.

Sem a felvonulókat sem a nézőket nem zavarta a folyamatosan szemerkélő eső, ugyanolyan jó kedvvel töltögették a jó móri Ezerjót, és ugyanolyan vidáman énekelték a nótákat a Móri Ifjúsági Fúvószenekar muzsikájának ütemére. Jelenleg felvonulók és nézők összekeveredve járják már a Kapucinus téren felállított borházakat, hogy megkóstolhassák a helyi termelők borait.

Még további zenei programok lesznek, és tart a kirakodó vásár és este egy hajnalig tartó utcabál kezdődik Móron, a bornapok zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában