Kultúra

2022.10.01. 09:57

Mesés mesék mesedélutánja Nádasdladányban

Hol volt, hol nem volt, de ez igaz volt. Ugyan nem az Üveghegyen túl, hanem Nádasdladányban, a Magyar Népmese napján, szépszámú résztvevővel mesedélutánt tartottak pénteken a Közösségi Házban.

Hajdú Marianna

Pénteken délután a gyerekek és a mese volt a központban Nádasdladányban.

Forrás: A szervezők

Az iskola szervezésében emlékeztek meg Benedek Elek születésnapjáról, szeptember 30-áról, mely az ő tiszteletére a Magyar Népmese Napja 2005 óta.

A gyerekeknek volt mesemondó verseny. Ami még érdekesebbé tette ezt a délutánt, hogy a kicsik mellett meséltek a nagyok is. Az iskola igazgatója, a vezető óvó néni, a nyugdíjas klub vezetője, lelkes szülők, de a még a falu elöljárója, Varga Tünde polgármester is. Szebbnél-szebb magyar népmeséket hallhatott a publikum.

A megjelentek a mesék mellé finom, hamuba' sült pogácsát fogyaszthattak, amelyet szülők, nagyszülők sütöttek erre az alkalomra.

– Egy kellemes, de mondhatnánk azt is, hogy mesés délutánt tölthettek el az egybegyűltek – mondta el Juhosné Vavró Zsuzsanna, szervező pedagógus.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában