Frissen Fejérből

2022.10.17. 15:45

Közönségtalálkozóval egybekötött filmbemutató Seregélyesen

A Vidnyánszky Attila rendezésében színre vitt Déryné ifjasszony előadás filmváltozatát mutatják a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtárban november 13-án. A grófné szerepében Szemerédi Bernadettet láthatja a közönség.

Héjj Vivien

Forrás: Juhász Éva

Herczeg Ferenc kalandokkal, tréfákkal, felfokozott érzelmekkel kikövezett művét Vidnyánszky Attila rendezésében vitte színre a Déryné Társulat. A színlap úgy fogalmaz, az előadás főhajtás a magyar színjátszás hőskora előtt, ahol romantikus szerelmek, nagy fellángolások, szenvedélyes viszonyok szövevényében hol küszködnek, hol csatát nyernek hivatásuk, a magyar nyelvű színjátszás ügyéért folytatott küzdelemben.

A megelevenedő miliőt átszövi a színház erejébe vetett hit, a láthatatlan bizonyosságért zajló folytonos törekvés, melyben ki-ki a maga tehetségével, leleményességével vagy éppen fondorlataival próbál érvényesülni.

Forrás: Juhász Éva

Ebben a fájdalmas, első és egyben utolsó látogatásban egy törékenységében is elszánt feleség és anya lép elő, aki – megelégelve a kassai éles nyelvű pletykákat, a szemlesütött sajnálkozásokat – kilép a hétköznapok homályából, és hosszú hallgatását megtörve tekintélyt, jogot, elégtételt, békét követel magának és mindennél szentebb családi kötelékeinek.

A darab színházi közegben felvett filmváltozatát november 13-án 15 órától mutatják be a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtárban. A vetítés után közönségtalálkozó keretében beszélgethetnek az érdeklődők és az alkotók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában