Frissen Fejérből

2022.10.07. 11:57

Gyerekek tucatja énekelt és játszott Fehérvár szívében (videó)

Kiszáradt a diófa, nem játszhatunk alatta – szólt a dal. S noha a Városház téren nem áll ilyen fa, ami most játéklehetőséget adott volna, a munkácsys fiatalok mégis feltalálták magukat!

Szanyi-Nagy Judit

Dalról dalra egyre több iskolás vett részt az énekes-játékos akcióban

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az első–negyedik osztályos lurkók nevelőik segítségével töltötték meg a kellemes akusztikájú teret október 7-én Így tedd rá!-dalokkal, amelyek a Balatoni Kata táncpedagógushoz fűződő program részét képezik. Ugyancsak a táncpedagógushoz kapcsolódik a 2019-ben életre hívott magyar népi játékok napja. Ennek, a jellemzően október 9-én tartott napnak célja, hogy a világ minden pontján az önfeledt játéké legyen a főszerep. Ezen a napon a hagyományos népi játékok új formában, új megközelítésben kerülnek a fiatalok és közönségük elé.

Jelenlétükkel és hangjukkal egyaránt betöltötték a Püspöki palota előtti teret
Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Így történt ez péntek délelőtt is a fehérvári Városház téren: a Munkácsy Mihály Általános Iskola alsósai a többi között a fenti, "kiszáradt a diófa, nem játszhatunk alatta" kezdetű, valamint a "Süss fel, Nap, Szent György-nap!" refrénű dalt is elénekelték, miközben pörögtek, forogtak, tapsoltak vagy éppen fél lábon ugráltak. A közönség tagjai széles mosollyal jelezték: tetszik nekik, amit látnak.

Ízelítő a "produkciókból":

Október 9-én, vasárnap 15 órától a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár szervez hasonló megmozdulást. A flashmobot az Országalma előtt tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában