Pályázat

2022.10.05. 16:08

Gárdonyi verseivel, prózáival nevezhetnek

Aki szeret verset, prózát mondani, elmúlt már 14 éves és szívesen olvassa Gárdonyi Gézát, annak a „Gárdonyi 100 Gárdony” pályázatot ajánljuk. A megmérettetésre hamarosan sor kerül!

S. Töttő Rita

Gárdonyi Géza szobra Gárdonyban

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Gárdonyi Emlékév alkalmából a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ, valamint a Gárdonyi Géza Általános Iskola meghirdette a "Gárdonyi 100 Gárdony" vers, énekelt vers és prózamondó versenyt - Gárdony önkormányzata, a Gárdonyi Géza Emlékház és a Gárdonyi Géza Általános Iskola támogatásával. A versenyre a 14. életévüket betöltött és a 8. évfolyamot befejezett, amatőr vers- és prózamondók, verséneklők jelentkezését várják a szervezők – áll a pályázati felhívásban. A pályázat során a versenyzők egy Gárdonyi Géza által írt verssel, illetve megzenésített verssel vagy prózával jelentkezhetnek - amelyeknek az előadása nem lehet hosszabb 5 percnél. Fontos kitétel azonban az is, hogy a versmondók olyan produkciókkal nem nevezhetnek, amelyekkel már más országos versenyen valamilyen helyezést elértek.

A Gárdonyi Géza Emlékház
Fotós: S. Töttő Rita / FMH

A nevezésről gyorsan kell dönteni, ugyanis október 14-e a jelentkezés határideje. A versenyre pedig október 21-én 18 órakor kerül sor Gárdonyban, a Nemzedékek Házában. A jelentkezési lap a gardonykultura.hu oldalán letölthető és kérhető a Nemzedékek Házában is – ahová egyébként vissza kell küldeni (Gárdony, Gárdonyi Géza u. 1.). Elektronikusan a [email protected] várják a jelentkezési lapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában