Megemlékezés

2022.09.29. 15:00

Zsidó kulturális napok szeptember 30. október 2. között

„A Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok a megmaradás és a kultúra örömünnepe. A székesfehérvári zsidó közösség idén is István király intelmének megfelelően, büszkén és alázattal szeretne megemlékezni a magyar zsidó örökségre: minden ember azonos állapotban születik, és semmi sem emel fel, csakis az alázat” – áll a programsorozat ismertetőjében.

FMH

A Székesfehérvári Zsidó Kulturális Napok szeptember 30. és október 2. között, a Hiemer-ház Báltermében zajlanak.

A programok pénteken nyilvános istentisztelettel kezdődnek Darvas István főrabbi és Fekete Dániel kántorhallgató vezetésével 17.45 órakor. 19.00 órától aztán A létezés eufóriája című, 2019-es dokumentumfilm ingyenes vetítése következik. A filmvetítésen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi oldalon tehetnek meg.

Október elsején, szombaton 19.00 órától a Dumaszínház stand-up előadója, Janklovics Péter érkezik a Hiemer-házba. Az önálló est során Janklovics komikusan mutatja be életének fontosabb állomásait. Vasárnap este, 19.00 órától exkluzív koncerttel zárul a program. Korcsolán Orsolya hegedűművész lép fel, aki a budapesti Zeneakadémia elvégzése után New Yorkban, a világhírű Juilliard Shoolban szerezte meg mester­diplomáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában