Minden, ami pörkölt

2022.09.11. 14:09

Megtelt a sáregresi sportpálya

A szombati nap a pörköltről szólt. Amíg főttek az étkek, szólt a zene és a focipálya sem maradt üres.

Hajdú Marianna

Játákokkal telt meg a sáregresi sportpálya.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A kora délelőtti órákban elkezdődött a legszebb húsok feldarabolása és a bográcsokban hamarosan rotyogni kezdett a pörköltlé. Az ügyes szakácsok a legjobb tudásukat és a legbiztosabb receptjeiket adták az ételhez.

Pörköltfőző verseny Sáregresen
A bográcsokban nem maradt egy falat sem,  mind elfogyott.
Forrás:  Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Nem is tehettek mást, hiszen a falu apraját és nagyját várták ebédre a terített asztalokhoz. Amíg a serlegért a focicsapatok küzdöttek a pályán, készre főttek a pörköltek. A sáregresiek nem is hagytak egy falatot sem. 

Amíg a felnőttek szórakoztak, beszélgettek, a gyerekek is megtalálták a számításaikat. A szervezők annyi játékot biztosítottak nekik, hogy a legválogatósabbak is megtalálták a számukra legérdekesebbet. A pingpong, a tenisz és a tollaslabda jó választás volt azoknak, akik szeretnek mozogni.

Pörköltfőző verseny Sáregresen
Az ugrálóvár mindig tele volt a kicsikkel.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

 A kicsiket az ugrálóvár fárasztotta. Szépre pingálták a mosolyokat a csillámtetkósok és az arcfestők, ha azt kérték. Emlékbe pedig bármit meghajtogattak a lufikat kedvelőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában