Frissen Fejérből

2022.09.22. 19:50

Márai kicsit másként az Egyházmegyei Múzeumban

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész Márai Sándor-estjét láthattuk csütörtökön este, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban.

Hajdú Marianna

Márai Sándor verseiből Hirtling István olvasott fel.

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Ars Sacra Fesztivál fehérvári programjai egy igazán különleges irodalmi estettel zárulnak.  „Éltem egyszer én…” Márai és a vers című előadást, ahol Szabó Máté cimbalomművész is közreműködött, már évek óta tervezték megtartani a szervezők. Az esten Márai Sándor lírai oldalát ismerhették meg mindazok, akik részesei lehettek a nagyszerű művészek előadásainak. 

Az előadók a zenei kísérettel azt a Márait szerették volna bemutatni, akit a közönség kevésbé ismer. 

Hirtling István így fogalmazott, amikor arról beszélt, miért éppen vers és miért éppen Márai: “Talán a vers az, ami a legszemélyesebb műfaj. Ezzel a műfajjal tudunk elcsendesedni, töredezett gondolatokat egybefűzni. (...) Így esett a választás Márai verseire. Nagyon kevesen tudják, hogy nem csak a “Mennyből az angyal” és nem csak a “Halotti beszéd” jellemző rá, hanem nagyon sok verse is maradt ránk.”


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában