Holdbéli tájakon

2022.09.18. 14:00

Klipet forgattak a gánti bányában

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartet klipjét forgatták a napokban, amelyben még egy fát is elültettek a földöntúli tájon.

Hajdú Marianna

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartet a gánti bányában forgatott, ahol még egy fát iselültettek.

Forrás: Nagy Eszter Fruzsina

Már nem újdonság, hogy Fejér megye tele van remek forgatási helyszínekkel, amit a filmes világ jól tud és ki is használ. 

A Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartet szeptember végén “About Time” címmel megjelenő albumjuknak “Out of Sight” című dalhoz az egykori gánti bánya holdbéli tája tökéletes háttérnek bizonyult.

A klipben egy bokrot ültetnek el egyetlen zöld foltként a száraz, kietlen tájban. Az alkotóknak a célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy minden apró tett fontos a környezetünk védelmében. 

A videó forgatását nem bonyolították túl, a végletekig minimalista volt. Az előadók – a klipet készítő – Nagy Eszter Fruzsinával hármasban mentek ki az egykori bányába. 

Mindössze nagyjából két órát forgattak, semmi sem volt előre lefixálva, az improvizáció alakított mindent, a végső forma a vágásnál alakult ki – tudtuk meg Magócsi Anikótól.

– A táj színei és formái annyira karakteresek, hogy igazán különleges élmény volt az aznapi fényekre komponálva közösen alkotni, és hagyni, hogy ezekkel játszva alakuljon ki a klip látványvilága és dinamikája – mesélte Nagy Eszter Fruzsina, aki harmadik alkalommal készített klipet a zenekarnak. 

A korábbi két videóban is központi szerepet játszott a természet. 

Külön érdekesség, hogy a forgatás végén az elültetett fát nem hagyták a helyszínen, hanem kiásták és Harcsa Veronika kertjében ültették el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában