Frissen Fejérből

2022.09.16. 20:36

Az Inspiratio mint a fehérvári Ars Sacra Fesztivál előfutára

Ember és Isten kapcsolata, a bibliai történetek köszönnek vissza ránk a szeptember 16-án késő délután nyílt tárlaton.

Szanyi-Nagy Judit

Ismerős bibliai történetek, grafikán

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Inspiratio – Bibliai illusztrációk címet kapta Balás Benedek grafikusművész kiállítása, amely a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában látható. Az alkotó saját elmondása szerint a Bibliához – Isten üzenetéhez – csak nyitott szívvel tud közeledni; ez segít az ember és Isten kapcsolatának magasságait és mélységeit egyaránt átélni és újragondolni. A munkájára leginkább személyes lelki, szellemi és alkotói utazásként tekint.

A Sára Ernő Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész által megnyitott, Rezsnyák Róbert operaénekes közreműködésével nyilvánosságot kapott kiállítás a hivatalosan szeptember 17-én kezdődő Ars Sacra Fesztivál egyik eleme, mondhatni, előfutára annak. A tizenhatodik országos fesztivál mottója: "Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!" (Jn13,34)

Szombaton ennek keretében a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban 18 órától Fény és erő címmel folytatódik a Zene-szó kamarakoncert-sorozat az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek előadásában. 

Szeptember 18-án, vasárnap 18 órakor kezdődik a székesfehérvári Primavera Kórus hangversenye a maroshegyi Szent Kristóf-templomban.

Szeptember 20-án, kedden a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban folytatódik a Zarándoklatok és Székesfehérvár című sorozat, melynek keretében 17 órától Dreska Gábor történész „Egy kapucinus kegyhely tündöklése a 18. században." Búcsújárás Bodajkon egykor (és ma) címmel tart előadást.

Szeptember 22-én, csütörtökön a fesztivál zárásaként Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész "Éltem egyszer én…" Márai és a vers című Márai Sándor-estje tekinthető meg 18.30 órától a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában