A hagyomány új zenei értelmezése

2022.08.08. 19:08

Trilla, avagy a népdal alternatív ünnepe Martonvásáron

A tavalyi nagy siker után újrázni igyekeznek a szervezők: ebben az évben is megszervezik a Trillát.

FMH

A Régi Szépek táncegyüttes, benne Szabó Szilárddal (jobb szélen)

Forrás: FMH-Archív / KA

A népdal ünnepe immár Martonvásárhoz kötődik, ezúttal szeptember 2. és 4. között. „Változatos programokkal várunk mindenkit, aki szereti a népdalokat, szeret táncolni, játszani, játszva tanulni, vagy idilli környezetben akarja hallgatni a magyar nép- és világzene neves előadóit” – csalogatnak az eseményre. A 2021-es Trilla – írtuk meg akkor – láthatóan sok családot vonzott a helyszínre, egyszerre volt nyugalmas, derűs a hangulat, ugyanakkor vérpezsdítő órákkal szolgált a sok-sok muzsika. Ragyogó idő, gyönyörű helyszín, kiváló autentikus, világ- és fúziós népzenét játszó zenekarok, rengeteg gyermekprogram, éjszakai táncház, gyermekjátszóház és nemzetközi népzenei konferencia kínált valamennyi korosztálynak izgalmas időtöltést a Brunszvik-kertben s a főtéren. 

A helyszín és a tartalom idén is ugyanezt kínálja: az esti koncertek Martonvásár felújított főterén, az Emlékezés terén kapnak helyet. A kastélypark tőszomszédságában, a belváros szívében a Trilla fellépői hallgathatók, s ugyanitt kap helyet a táncház is. A családi programok helye a Brunszvik-kert lesz, melyet az Agroverzum bejáratán keresztül lehet megközelíteni. A többnapos eseményen koncertet ad a kicsiknek Szalóki Ági, elhúzza a nótát a Martonvásári fúvószenekar, átélhető az Ethnosound- dobworkshop, zenével tölti meg a teret a Bognár Szilvia Sextet, valamint a Sarjú Banda és a Tükrös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában