Árpád ébredése

2022.08.21. 18:37

Látomásos időutazás a Szabad Színházzal a magyar történelemben

Az augusztus 20-ai ünnepi programok sorába illeszkedett a Szabad Színház farce műfajú, bőséges humort tartalmazó előadása, amelyet vasárnap délelőtt tekinthetett meg a nagyérdemű.

Bokros Judit

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az Árpád ébredése című darab ősbemutatójára a Fehévári Civil Központ előtti téren került volna sor, hiszen alapvetően szabad térre szánt műfajról van szó. Ám az időjárás miatt a szervezők jobbnak látták a központban megrendezni az előadást, amelyre így is szép számú érdeklődő volt kíváncsi. Annál is inkább, hiszen abszolút fehérvári produkcióról van szó: a szerző Adorján Viktor író, rendező, színháztörténész, aki a Szabad Színház rendezője, Nagy Judit felkérésére írta meg az Árpád ébredése című látomásjátékot az Aranybulla-emlékév apropóján. 

Fotós: Fehér Gábor / FMH

Az Aranybulláról természetesen a helyzetkomikumokban bővelkedő darabban is szó esik, s a közönség egyéb történelmi jelentőségű személyek, események bevonásán keresztül jut el Árpád fejedelemtől és a honfoglalás korától a 20. századig. 
Az események krónikása Szabó Miklós Bence, a darabhoz pedig a Hungarikum együttes (Kremnitzky Géza és Mudris Anett) komponált szép, komoly zenét és éneket, ami egyes részeket emelkedettebbé tesz. 
A jelentős mértékű tapsból ítélve a közönség szerette az előadást, amely remélhetőleg még látható lesz az emlékévben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában