Frissen Fejérből

2022.08.13. 23:21

Közös örömünk: a zene! – Fúvósok a fehérvári belvárosban (videó)

Az eső koppanása hamarabb adta meg az alapot, mint a dobverő dobbanása, mégis: sokan kíváncsiak voltak a fúvósok örömzenélésére.

Szanyi-Nagy Judit

Hangulatos koncertet adtak a zenészek

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Avagy a hirtelen leömlő csapadék miatt egy kicsit később kezdődött a koncert, de cserébe annál tovább tartott: szombat késő délután fújták-húzták-ütötték a magukét a Városház téren, az Országalma szomszédságában a zenészek. Nemcsak a fehérváriak – akik a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar nevet kapták a keresztségben –, hanem velük együtt a Várpalotai Bányász Fúvószenekar tagjai is. Az így létrejött közel hetvenfős zenekar ennél is nagyobb lett volna, azonban a martonvásáriak betegség miatt sajnos lemondani kényszerültek a koncertet.

A közönség persze így sem csalódott, a történelmi belváros az emberek jóvoltából megtelt élettel, ami nagyrészt a teret betöltő zenének is köszönhető volt. A jól ismert dalokra pedig többen táncra perdültek vagy énekeltek: megszólalt Ennio Morricone klasszikusa (Volt egyszer egy vadnyugat), Amy Winehouse legismertebb száma (Rehab), de Queen- és ABBA-válogatást is tartalmazott a színes repertoár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában