A humor és a történelem találkozása

2022.08.19. 17:13

Jobku és Dzsevu idén az Aranybulla eredeti példányai után nyomoz

Évek óta visszatérő vendégként tűnik fel a Koronázási Ünnepi Játékokon Jobku és Dzsevu. Közönségüket most sem hagyták cserben, az emlékévhez szorosak kapcsolódó témában tartották meg idei első interaktív, akrobatikus történelemóra-színházukat.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Zichy-ligetben várta a közönséget Jobku és Dzsevu, azaz Egger Géza és Lábodi Ádám. A színészek maguk által írt és rendezett interaktív előadása évek óta nagy sikert arat kicsik és nagyok körében egyaránt. Idén a művészek az Aranybulla-emlékévhez kapcsolódva II. András korába repítik a nézőket, és természetesen ezúttal sem unalmas formában teszik ezt. 

A humor és az akrobatikus mutatványok sosem hiányozhatnak azokból az előadásokból, amelyeknek főszereplője Jobku és Dzsevu. Egger Géza és Lábodi Ádám idei előadásukban azt próbálják kideríteni, mi történhetett az Aranybulla hét eredeti példányával. Ahogy a program bemutatásában is írják, az elképzelt változatok, ha nem is történelemhűek, de szórakoztató módon hívják fel a figyelmet a 800 éve kiadott dokumentum jelentőségére. 

Az eredeti program szerint augusztus 20-án és 21-én 15:00 órakor Jobku és Dzsevu ismét nyomozni kezd a Zichy-ligetben. Felderítésüknek azonban az eső sem okozhat akadályt, kedvezőtlen időjárás esetén ugyanebben az időpontban a Fürdősor 3. szám alatt található Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban nézhetik meg az előadást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában