Frissen Fejérből

2022.07.13. 18:35

Marihuánát találhattak az egyik EFOTT-fesztiválozónál

A ruházatátvizsgálás során egy gyanús csomagra bukkantak a rendőrök.

Szanyi-Nagy Judit

Illusztráció

Forrás: Csapó Balázs /Kisalföld

Lényegében július 12-én, kedden elkezdődött az EFOTT Sukorón, az első beköltözők már este hat órakor a fesztivál területére érkeztek. Nekik a beléptetésnél szigorú szabályoknak kell megfelelniük, még ételt és italt is korlátozott mennyiségben hozhatnak csak magukkal a rendezvényre. A drogok természetesen itt is tiltólistásak. Ennek ellenére kedd este egy 23 éves budapesti lakos ellenőrzésekor a Fehér Holló utcai bejáratnál a férfi hátitáskája belső zsebéből tasakba csomagolt, szúrós szagú, zöld, kábítószergyanús növényi törmelék került elő, amelyről a fiatalember úgy nyilatkozott: marihuána – derül ki a rendőrség közleményéből.

Innen tudjuk azt is: az egyenruhások a fővárosi férfit elfogták, mintavételre az orvosi ügyeletre, azt követően pedig kihallgatása céljából a rendőrségre előállították. Az eset kapcsán a Gárdonyi Rendőrkapitányságon kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Az akció a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottsághoz kapcsolódik, tudtuk meg, amely a turisztikai idényben a balatoni régióba tartozó négy megye – Somogy, Veszprém, Fejér és Zala – tevékenységét hangolja össze már több évtizede, a rendőri munka hatékonyságának növelése érdekében. A bizottság célja a közterületek rendjének biztosítása, a turisták, a lakosság biztonságérzetének erősítése – írják a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában