Színes forgatag

2022.07.11. 08:36

Habparty, kalózhajó és tombolasorolás a szabadbattyáni falunapon

A szabadbattyáni falunap nyitányaként felvonulás indult az Árpád utából. A menet élén a gólyalábas hórihorgasok haladtak, őket követték a Happiness kicsi táncosai, és nem maradhattak ki a mókából a helyi nyugdíjasok sem. Sőt, az Otthon Segítünk Alapítvány kezdeményezése a kismotoros felvonulás is népszerűnek bizonyult a családok, a gyerekek körében.

V. Varga József

A Sárrét Néptáncegyüttes új koreográfiával készült

Forrás: Művelődési ház

A színes karaván a program főhelyszínére, a Csíkvár térre megérkezve a Hujákoló Banda Sárkányármány meseelőadásán, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl interaktív koncertjén pihenhette ki a rövid út fáradalmait – számolt be a programokról Márkus Lajosné Anett, a művelődési ház vezetője.

A nyitó felvonulást egy Hórihorgas Hujákoló vezette
Forrás: Művelődési Ház

Nagy népszerűségnek örvendett a Sárvíz Tűzoltó Egyesület habpartyja; az iskola előtti liget benépesült árusokkal; évről évre elmaradhatatlan a Dudó Játszóház; az árnyas fák ölelésében egy kalózhajó is kikötött. Az extrém biciklibemutatót, illetve Szabó Ildikó polgármester köszöntőjét követően a színpadon helyi csoportok műsorát láthatta a nagyérdemű. A Sárrét Néptáncegyüttes először mutatta be új koreográfiáját, de fellépett a Csíkvár Nyugdíjasklub és a Kenguru ugrókötélcsoport is. A Pódium Színház az operett, a nóta és a slágerműfaj kedvelőinek nyújtott kellemes perceket, a humort mókával és kacagással szolgálta ezen a napon Trabarna. 

Western tánc – színpadra léptek a battyáni szépkorúak is
Forrás: Művelődési ház

Este hat órára csordultig megtelt a tér és a környező park, talán utoljára 20 éve volt ekkora tömeg a falunapon, mint idén. A magyar mulatós műfaj koronázatlan királya, Jolly koncertjére nagyon sokan kíváncsiak voltak. A helyi fiatal előadó, a 13 éves Rácz Lili Szonja gitáros-énekes produkcióval mutatkozott be. A modern tánc rajongóinak kedvezve táncbemutatót tartott a Happiness TSE és a Drop the Beat TSE. Bereczki Zoltán fergeteges koncerttel szolgált. A falunapi program legvártabb eleme, a tűzijáték látványban gazdag élményben részesített mindenkit; az utcabál talpalávalóját a Jam Showband húzta. A tombolasorsolás bevételét nemes célra, a Cifrakert – a település gyöngyszemének – megszépítésére fordítja a „Jövőnk a falu” Alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában