Frissen Fejérből

2022.06.12. 13:47

Zsigeri és ízig-vérig magyar: a Csajághy idei első koncertje Kápolnásnyéken (képgalériával, videóval)

Felejthetetlen koncerttel vette kezdetét az idei nyári szezon a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon. „Egyedülálló, ősi, zsigeri, ugyanakkor kifinomult és ízig-vérig magyar” – így jellemezte a színpadigazgató a Magyar Rhapsody Projekt és Molnár Levente operaénekes fellépését.

S. Töttő Rita

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Amikor a nagy magyar zeneszerzők, népdalgyűjtők és a magyar kultúra népzenei gyökereit tartalmazó gyűjtések Molnár Levente erdélyi operaénekes előadásában és a Magyar Rhapsody Projekt mélyreható zenei támogatásával szólalnak meg a naplementés színpadon, hát akkor a közönség biztos lehet benne: ennél jobb és szebb koncertet nem is álmodhattak volna a Csajághy Laura Szabadtéri Színpad szervezői a szezon kezdetére. L. Simon László házigazdaként köszöntötte a harmadik szezonját kezdő szabadtéri színpad előadására érkezőket, s hangsúlyozta: az évad egyik legjelentősebb eseménye június 24-én lesz, amikor Latorcai Csaba államtitkárral, a Vox Mirabilis fellépésével avatják fel a színpad melletti Liszt Művészházat, majd pedig este 19 órakor kezdetét veszi a Velencei-tavi Operafesztivál, Miklósa Erikával, sztárvendégekkel. Másnap a fesztivál keretében körbekerekezhetik a résztvevők a tavat, nem kevés zenei csemegével a megállópontokon.

Kelemen István, a Csajághy igazgatója mondta jól a Magyar Rhapsody Projekt Levédia című albumát bemutató fellépése kapcsán: „Milyen az, amikor nagy elődeink világát mágikusan megidézni képes zenekar és egy ősmagyar székely operaénekes közösen kezd alkotni? Egyedülálló, ősi, zsigeri, ugyanakkor kifinomult és ízig-vérig magyar. Megmutatkozik benne a tűz, az erő, a dac és nem utolsósorban az a virtus, amely évezredekig népünk sajátja volt, és amelyet éppen itt az ideje újból feléleszteni a lelkekben.” Egészen biztosan ezen a koncerten sikerült feléleszteni a közönség lelkében ezt az ősi tüzet, amikor megszólalt Molnár Levente baritonja vagy az ősi magyar dob és mellette a klasszikus után a modern elektromos gitár… Az énekes pedig, több mint 500 kilométeres csíksomlyói zarándoklata után feltöltődve s azóta először fellépve, egy palóc imádsággal koronázta meg az előadást, megköszönve az értő hallgatóság lelkesedését. A Magyar Rhapsody Projektet ezúttal a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai kísérték, hatásos és látványos keretet adva az egyébként is felejthetetlen előadáshoz.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában