A könyvek ünnepe

2022.06.01. 08:00

Két év után ismét lesznek könyvheti programok Fehérváron

Két év után újra megrendezik az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó programokat a megyeszékhelyen, amelyeknek több helyszíne is lesz. Egyúttal visszanyúlnak a régi hagyományokhoz is, s felélesztik a Könyvheti pikniket.

Borsányi Bea

Középpontban az új könyvek és az olvasás megszerettetése

Forrás: Frank Yvette / Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A 93. alkalommal megrendezendő Ünnepi Könyvhét alkalmából Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Könyvtár mellett kínálnak programot a Civil Ház előtti téren, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban és az Aranybulla Könyvtárban is. Június 7-én 17 órakor a Magyar Művészalkotók Társaságának kiállításával veszi kezdetét a programok sora, amelyet Ízinger Katalin művészettörténész nyit meg a megyei könyvtárban.

Ezt követően egészen június 17-ig lehet válogatni a legkülönfélébb programokból, amelyek között lesznek könyvbemutatók, dedikálások, író-olvasó találkozók, különféle foglalkozások felnőtteknek és gyerekeknek és a Vörösmarty Társaságnak köszönhetően közelebb kerülhetnek a helyi költőkhöz, írókhoz, akikkel személyesen találkozhatnak is.

Június 11-én további színes és érdekesnek ígérkező programokkal szeretnék feléleszteni a régi Könyvheti pikniket, amelynek a hagyományoknak megfelelően a Bartók Béla tér adott otthont. Cél, hogy a Játékfesztiválhoz hasonlóan megmozgassák a város lakosságát.

A tíz nap alatt számos vendége is lesz a városnak, így többek között Spiró György, Grecsó Krisztián, Lencsés Rita vagy Albert Csilla. A részvétel mindenhol ingyenes, a részletes programot megtalálják a Vörösmarty Mihály Könyvtár honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában