Idén sem lesz tűzijáték

2022.06.23. 07:05

Izgalmas nyári programokkal készül Fehérvár

Lesz nyári tűzijáték? Milyen garantált programokkal készül idén Székesfehérvár? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak az újságírói „study tour” és tájékoztató résztvevői szerdán a Vörösmarty színház kávézójában, ahol a város turisztikai és rendezvényszervező szakemberei árultak el részleteket a szezon attrakcióiról. Mint kiderült: színes programokkal, a Vörösmarty Színház gazdag palettájú következő évadával és egy hangsúlyos augusztus 20-i ünnepségsorozattal készül Székesfehérvár az idei nyárra.

S. Töttő Rita

A feltehetően középkori műhely maradványait mutatja Libor Csilla. Nem tudni, milyen műhely lehetett, de két kemencéje is volt

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Színes és változatos műsortervvel készül a Vörösmarty Színház idén is a látogatóknak – mondta el a keddi országos újságírói turisztikai tájékoztató résztvevőinek Bagó Bertalan, a teátrum művészeti vezetője, kérve: vigyék a város és a színház jó hírnevét az ország minden tájára. A nyári szezonnyitó tájékoztatón az augusztus 20-át övező nagyszabású programsorozatra invitálták a Székesfehérvárra látogatókat: mert hiszen hol máshol lehet leginkább megünnepelni az államalapítás ünnepét, mint itt? – mutatott rá Cser-Palkovics András polgármester. A Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénye idén augusztus 12-e és 21-e között lesz, melynek összművészeti fesztiválja ezúttal is a történelmi főváros legfontosabb eseményének ígérkezik. A tájékoztatón kiderült az is: tűzijáték azonban már idén sem lesz Székesfehérváron ezen ünnep alkalmából, a programszervezők ugyanis igyekeznek tekintettel lenni a 21. századi igényekre.

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője emelt ki részleteket a városi programok sorából:

- Az idei év programjai közül az egyik legvonzóbb attrakció talán a panorámabuszos utazási lehetőség lesz Székesfehérváron – mutatott rá, s elmondta: - Minden júliusi és augusztusi szombat délután és este indulnak panorámabuszos kirándulások a belvárosi Piac térről. A másfél órás „sétabuszozások” alkalmával az Aranybullához viszi az utasokat a piros kabrió, ahol eltölthetnek egy kis időt, megnézhetik a csodálatosan felújított parkot a látogatók. Onnan pedig, városnézős buszozás közepette térhetnek vissza a kiindulási pontra. Ezen kívül szokásos programjainkat kínáljuk erre a nyárra. A Székesfehérvári Tourinform Iroda egyik legkedveltebb garantált programja az esti fáklyás városnézés, nagyon szeretik a helyiek és az ide látogatók is. Ezt is július és augusztus péntek esténként tartjuk rendszeresen. Városnéző kisvonatunk szintén folyamatosan jár idén is, többek közt túrákat szervezünk a Bory-várba és a Sóstóra vele. A megújult Szent István Király Múzeum Királyok és Szentek kiállításán pedig minden hétvégén, szombaton és vasárnap is garantált tárlatvezetéseket tartunk.

Újságírói kérdésre válaszolva Cser-Palkovics András polgármester hozzáfűzte: a székesfehérvári éttermek, kávézók és cukrászdák láthatóan viszonylag jól jöttek ki a koronavírus-járvány nehézségeiből. Ez idő alatt tudomása szerint egy zárt be, az sem a járvány gazdasági hatásai miatt. Az idei évben már nyitnának újak is – tette hozzá, ahogy azt is: ebben a legtöbb vállalkozást inkább a szakemberhiány akadályozza meg. Fizetőképes kereslet és igény ugyanis volna – derült ki a tájékoztatón. A turizmus 2022 nyarának elején tehát fellendülőben van Székesfehérváron: - A Tourinform Iroda forgalma a tavalyi évnek minimum a duplája, az idegenvezetés megrendeléseink pedig a 2019-es év mértékét mutatják most. Tehát nagyon sok Székesfehérváron a látogató, s várjuk a turistákat is, mégpedig a „Nyiss Fehérvárra!” kedvezménykártya programunkkal. Ennek a célja, hogy itt éjszakázásra, szálláséjszaka igénybevételére ösztönözzük a látogatókat, amelyekért ugyanis kedvezmények járnak nekik – többek között a Tourinform Iroda garantált programjaihoz, a Sóstó Látogatóközpont szolgáltatásaihoz, sőt, az idei évtől már térségi kedvezményekkel kibővítve például a környékbeli kastélyokhoz és a Velencei-tó aktív és öko lehetőségeihez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában