Frissen Fejérből

2022.06.12. 19:00

Interaktív meseolvasás robottal, meglepetéssel Sárszentmihályon

Interaktív vetítéssel egybekötött könyvbemutatónak lehettek részesei a gyerekek szombat kora délután a Közösségi Ház és Könyvtárban.

Hajdú Marianna

A gyerekek is részesei voltak a meseolvasásnak

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Dávid Ádám, az Anti begurul szerzője igen egyedi módon meséli el a gyerekeknek szánt történetet. Mesélés közben a gyerekek végig követhetik a történet minden aspektusát a kivetítő vásznán, és a hangszórók segítségével, a hangokon keresztül élhetik bele magukat Arti és Markó egymás között szövődő barátságába.

– Volt már veletek olyan, mint ennek a Markó fiúnak, aki az ötödik születésnapján egészen furcsa ajándékot kapott, egy dobozt? Sejtelme sincs róla, hogy mi lehet az, de nagyon kíváncsi rá. Volt már nektek olyan, hogy olyat kaptatok születésnapokra, ami teljesen meglepett titeket? – kérdezte a szerző kis közönségét.

Markóval ez történt. Az ötödik szülinapját ünnepli családja körében és egy pillanatban kopogtatnak az ajtón. Megérkezett a születésnapi ajándék, ami egy kartondobozba van rejtve. Markó nagyon különleges ajándékot kap, egy robotot, Artit. Első meglepetésében azt sem tudja, mit is kezdhetne ezzel a “bádogfiurával”. 

Már az első pillanatok érdekesen alakulnak. Arti mindent tud, de ezzel nincs tisztában. Akaratlanul is bosszantó, olykor vicces helyzeteket teremt. Markó és születésnapi ajándéka lassan ismerkednek egymással. A rögösen induló kapcsolatuk végül barátsággá alakul és kiderül, sokkal több bennük a közös, mint azt elsőre gondolták.

Mind a könyv, mind az interaktív könyvbemutató a kisfiúkat és a kislányokat is magával ragadja. Mindenki vágyik egy ilyen születésnapi ajándékra, mint Arti, aki a tökéletesnél is tökéletesebb barátunk tud lenni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában